Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

AFLYST - Befrielsesgudstjeneste Homå

MAJ
04

AFLYST - Befrielsesgudstjeneste Homå


Mandag d. 4. maj 2020, Kl. 19:00 til kl. 20:00
Maria Behrenthz

BefrielsesGudstjeneste i anledning af 75 årsdagen for befrielsen i Homå Kirke, mandag 4. maj kl. 19 2020

  • med organister Margerthe Bille og Bent Larsen, kirkesangere Egon Petersen og Birthe Larsen og sognepræst Maria Behrenthz

 

Klokken ca. 20.30 den 4. maj 1945 bekendtgjordes den tyske kapitulation i Danmark over BBC. Det var dog først med ikrafttræden fra lørdag den 5. maj 1945 kl. 8 om morgenen. Om aftenen den 4. maj festede det store flertal af befolkningen, i by og på land. Ofte med familie og naboer, men også på ga-der og stræder med mennesker, de måske aldrig havde truffet før. Mange danskere reagerede derfor ikke kun med glæde, da befrielsesbudskabet lød, men også med udtalt lettelse. 

 

Vi skal synge, lytte til musik og høre ord, der får os til at mindes, huske, tænke og måske forstå.

 

Befrielsesgudstjenesten er en stund, hvor vi skaber rum for både eftertænk-somhed, stolthed og glæde - ja ligefrem jubel over at vi lever i et frit land!

Den er en påmindelse til alle nulevende generationer og en ære overfor alle, der har kæmpet, alle, der kæmper lige nu og dem, der i fremtiden vil kæmpe for vores demokrati, frihed og fællesskab.

Befrielsesgudstjenesten er en fejring af fortidens helte, men det er også en fejring af den frihed, vi lever i og værner om den dag i dag.

 

Kom og lad os mindes sammen….styrke fællesskabet….i frihed, demokrati og tro.