ALT DET SOM FORTÆLLER EN HISTORIE                                                   

Advent-Jule og Nytårstid 2018.

Ja, så er tiden igen kommet til at få ”Julekasserne ” ind fra skuret eller ned fra loftet, eller hvor de nu befinder sig. Vi henter Julekasserne på loftet, hvor alt har været sirligt pakket ned siden sidste år efter Hellig Tre Konger. Jo, vi synes det skal hænge op så lang tid som muligt. Er der ikke noget med at det hedder: ” Og julen varer lige til påske…..!”

Traditionen tro, holder vi ”Julestue” derhjemme – helst den første søndag i Advent, hvor vi hygger os med forskellige slags godter, sætter Cd éren på med julesange eller tænder Tv ét med en advents/julefilm eller musikprogram. Alt imedens spiller og varmer flammerne i brændovnen og den ene Julekasse efter den anden pakkes ud og minderne dukker frem på forskellig vis.

Nu skal hver ting med hver dets ”Historie” have sin plads. Jo! Krybbespillet skal stå på den lysegrønne kommode- Den røde/hvide tvundne bomuldssnor, til at hænge julekortene på, med små klemmer, bindes til et par kroge over klaveret i år- Klokkeblomstfadet til den lille nybundne Adventskrans af gran, i år med rød og guldsløjfer og hvide lys- Den større nybundne Adventskrans med de dybrøde bånd og store grankogler bundet på, skal selvfølgelig hænge over sofaen henne i hjørnet-De forskellige Engle-figurer af forskellig slags, sættes i reolen, i vindueskarmen i køkkenet, i badeværelset, i soveværelset- Det lille glasjuletræ fra Polen med bitte-småt glas-julepynt pakkes ud og stilles på klaveret.

Den lille mus fra en niece stilles på kanten af vindueskarmen- Boksen til juleslik og skålen til nødder gøres klar- Grangrene sættes i vaser og potter inde og ude- Dørkransen får et ”Come-Back”- Selv nogle enkelte nisser her og der får lov til også at være her, specielt fordi de har en ”Historie”. En lille nisse fik jeg af min far for mange år siden, et par kække nisser til reolen fik jeg af min ene søster engang, et andet større nisspar købte vi selv for mange år siden og de skal bare være her, måske på kisten i år. O.s.v. -o.s.v Hver ting fortæller sin egen ”Historie”, af værdi for os. Kender du det?!

Tingene i sig selv, behøver ikke at være noget specielt, men ”Historien” bag dem eller med dem, er betydningsfuld og berigende. Sådan er det også med ”Livs-historier”. Dit liv, mit liv. Vi bærer en historie med os hver især, som vi er i stand til at berige hinanden med, hvis vi åbner op, giver tid og rum til at fortælle dem til hinanden. Det kan være småt og stort, det kan være situationer, vi har stået i, det kan være få eller mange ting. Lad os ØVE os i denne tid, på at blive gode og autentiske ”Historie-fortællere” og Lyttere, med udgangspunkt i vore virkelige liv. Sluk fjernsynet eller sluk computeren nogle gange, og giv plads, giv tid, sæt dig i en stol og læn dig tilbage med en kop kaffe eller te, tænd et stearinlys-,-------og Lyt så til din mands, din kones, din nabos, din kollegas, din søsters, din fars, din mors, dit barns ”Historie.”

Lyt-Lyt-Lyt og lær.

Idet vi siger TAK for år 2017, vil vi række hænderne frem og sige VELKOMMEN til år 2018.

Ønsker om en rigtig glædelig og velsignet advents-jule og nytårstid til dig

 

KIRKEKAFFE OM SØNDAGEN

Vi har nu indført kirkekaffe til alle vore almindelige søndagsgudstjenester i vore tre kirker.

Det er både dejligt og hyggeligt og styrker fællesskabet.

Du skal være velkommen.

MENIGHEDSRÅDSMØDER

i Lyngby præstegård kl. 19.00:

Tirsdag d. 16. januar

Torsdag d. 15. februar